965 72 65 26 - Plaza Gral. Llopis, 1 - 03150 Dolores info@dolores.es

Arròs amb conill

Ingredients:

  • kg de conill.
  • 2 carxofes tendres.
  • 1 pot xicotet de xampinyons.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 tomaques madures.
  • 1 pebrot roig gran.
  • ½ got d’oli d’oliva.
  • 1 cap d’all xicoteta.
  • Uns brins de safrà sec.
  • 400 g d’arròs.
  • Sal.
Preparació:– Es posa a foc viu la paella o cassola de fang amb l’oli. Es posa la cabeça d’alls i el pebrot a tires fins que estiga fregit, i es reserva, deixant la cabeça d’alls en l’oli sense que es creme. Es pica la ceba i es posa a daurar, afegint el conill tallat a trossos mitjans prèviament assaonats amb sal. En una olla bullim les carxofes amb aigua i sal durant 4 o 5 minuts. Abans d’açò les haurem netejat de les fulles dures i les puntes i les haurem tallat en trossos.

– Quan el conill comence a daurar-se s’afigen les tomaques rallados, els xampinyons i les carxofes; quan la tomaca comence a estar espès s’afig mig litre de brou de carn o aigua calenta i es deixa coure a foc lent fins que el conill estiga suficientment cuit i el brou haja desaparegut quasi del tot.

– Mitja hora abans del moment en què s’haja de servir, es retira el cap d’all i es tira l’arròs, juntament amb brou o aigua calenta (sempre doble volum de líquid que d’arròs), estant la paella a ple foc; s’afig el safrà i dues o tres dents de l’all picats en el morter dissolt en una mica de brou i afegint ix si veiem que el guisat de la paella ho necessita.

– Coure a foc fort els primers 15 minuts i col·locar les tires de pebrot per damunt, continuant la cocció uns cinc minuts més a foc més suau.